Web Analytics Made Easy - Statcounter

مجموعه «نون خ ۲» که به تازگی به پایان رسید توانست همچون پایتخت نظر مخاطبان تلویزیون را به خود جلب کند. اما فارغ از موضوع جذابیت و توانایی های هنری کارگردانان و سایر عوامل تولید این دو سریال آنچه در این دو مجموعه تلویزیونی به خودی خود تقریبا تازه و جذاب است نمایشی واقع بینانه از سبک زندگی متفاوت از سبک زندگی شهری و الگوی معیار آن یعنی زندگی در کلانشهر تهران با زبان و گویش تهرانی است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

سالها بود که منتقدان فرهنگی و هنری درباره فیلمهای سینمایی و تلویزیونی بدرستی بر این نکته تاکید می کرند که این فیلم ها نمونه خوبی از جریان زندگی در پهنه سرزمینی ایران نیستند و اولا محدود به آپارتمانها و مکان های محدود و چاردیواری های عموما شیک و پر زرق و برق هستند و ثانیا چنانکه گفته شد تنها انعکاسی از فرهنگ و گویش معیار پایتخت هستند با شخصیت هایی که عموم مردم با آنها کمتر ارتباط بر قرار می‌کنند.

هر چند از مدت ها قبل تلاش هایی برای تولیداتی در استانها صورت گرفت که بر این محدودیت ها فایق آیند  اما این آثار کمتر موفقیتی در جذب مخاطب یافتند  ومجموعه تلویزیونی پایتخت از چند سال پیش تا کنون توانست از این محدودیت با موفقیت عبور کند.

مجموعه تلویزیونی نون خ را نیز باید در همین مسیر ارزیابی کرد. شخصیت های جذاب و دوست داشتنی که در بطن جریان زندگی کمتر شهری شده و ریشه دار در فرهنگ اصیل بومی، نظر شهرنشینان را نیز به خود جلب کرده است. شهرنشینانی که شاید اغلب آنها با فاصله یک یا دو نسل از همان اقلیم فرهنگی و جغرافیایی این دو مجموعه تلویزیونی برخاسته اند.

بدون تردید دنبال کردن این هدف گذاری یعنی گستردن مرز تولیدات نمایشی موفق تلویزیونی به سایر استان ها پس از مازندران و کرمانشاه هم بر جذابیت آن می افزاید هم بر اثرگذاری فرهنگی بیشتر آن کمک می کند: رنگین کمانی از زندگی اقوام مختلف ایرانی بر صفحه تلویزیون.

نون خ ۲ به کارگردانی سعید آقاخانی که  خودش همچون محسن تنابنده ریشه ای غیر تهرانی دارد توانسته است از عهده خلق شخصیت های جذاب و بازی های قابل قبول و طرح موضوعات مورد توجه در اقلیم سریال برآید. از جمله توفیقات دیگر این سریال بهره مندی آن از تجربه آزمون و خطای سازندگان پایتخت در طرح شوخی ها و حدود حساسیت های آن است. حدودی که به نظر می رسد پایتخت کمی از آن فراتر رفت اما نون خ توانست به خوبی آن را رعایت کند.

از جمله ویژگی های دیگر دو مجموعه پایتخت و نون خ استفاده مناسب و هنرمندانه از موسیقی فولک است. در نون خ نیز شاهد نغمه ها و آواهای کردی هستیم که متناسب با تم هر قسمت از آن ها استفاده شده بود. این موضوع به خصوص در پایان بندی زیبای آن که با ترانه کردی قدیمی «شیری گیان» همراه شد قابل مشاهده بود. ترانه ای عاشقانه که  نه تنها برای مردمان کرد بلکه برای همه مردم ایران زمین که قصه عشق شیرین و فرهاد را شنیده اند زیبا و گوش نواز ست.

در مجموع سریال نون خ اگر چه به دلیل شیوع کرونا تقریبا ناتمام خداحافظی کرد اما نشان داد که در صورت ادامه یافتن آن در فصل های بعد همچنان مخاطبان مشتاق خود را خواهد داشت.

منبع: الف

کلیدواژه: مجموعه تلویزیونی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.alef.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «الف» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۷۲۱۶۹۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آغاز به کار نمایشگاه و جشنواره اقوام ایرانی در زنجان

به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای زنجان؛ مدیرعامل نمایشگاه‌های بین‌المللی کاسپین زنجان در حاشیه مراسم افتتاح این نمایشگاه، گفت: در این نمایشگاه ۹۵ غرفه از ۱۵ استان شامل زنجان، تهران، آذربایجان شرقی و غربی، همدان، قزوین، گیلان، کردستان، فارس، کرمانشاه، البزر، یزد، خراسان رضوی، لرستان و خوزستان برپا شده است.

قندیلی، مهمترین هدف برگزاری جشنواره ملی اقوام را معرفی و بیان اصالت‌های اقوام ایرانی، تقویت و معرفی هویت ایرانی و اسلامی، تقویت همگرایی ملی و معرفی توانمندی‌های اقوام ایرانی ذکر کرد.

وی افزود: برگزاری چنین نمایشگاه‌هایی موجب می‌شود تا به پیشینه و تاریخ غنی و مؤثر کشورمان برگردیم و فرهنگ و هویت خودمان را در میان نسل جوان تقویت کنیم.

مدیرعامل نمایشگاه‌های بین‌المللی کاسپین زنجان با بیان اینکه این نمایشگاه در زنجان به مدت ۶ روز برگزار می‌شود، ادامه داد: نمایشگاه و جشنواره اقوام ایرانی از ۱۶ تا ۲۱ اردیبهشت از ساعت ۱۶ تا ۲۲ در محل دائمی نمایشگاه‌های بین المللی استان زنجان برای بازدید علاقمندان دایر است.

دیگر خبرها

  • آغاز به کار نمایشگاه و جشنواره اقوام ایرانی در زنجان
  • نمایشگاه و جشنواره اقوام ایرانی در زنجان آغاز به کار کرد
  • بازیگر اخراجی‌ها کارگردان شد
  • آب چاه بخورید ولی آب معدنی نخورید |‌حرف های جنجالی مدیر آزمایشگاه در تلویزیون | ویدئو
  • بازیگر پایتخت در سن ۷۱ سالگی |‌ عکس
  • ببینید | سه مجموعه تلویزیونی جدید میهمان سیما
  • مجموعه های تلویزیونی جدید رسانه ملی
  • تصاویری از رنگین کمان عصرگاهی تهران
  • (ویدئو) رنگین کمان زیبا در آسمان تهران
  • تمرین فشرده شاگردان عبدی زیر بارش باران و رنگین کمان